
Suroviny:
Těsto:
350 g hladké mouky,
250 g tuk na pečení Hera,
200 g kysané smetany,
1 prášek do pečiva,
sůl,
drcený kmín
Na naplnění:
6 klobásek nakrájených na tenká kolečka,
ostrý kečup,
tvrdý sýr,
1 vajíčko na potření
Popis přípravy:
Suroviny na těsto vložíme do mísy a zpracujeme na těsto, které necháme alespoň na dvě hodiny ztuhnout v lednici. Ztuhlé těsto rozválíme na plát o síle asi 3 mm a tvořítkem z něj vykrajujeme kolečka o průměru, jaký mají klobásy.

Na plech vyložený pečícím papírem nebo silikonovou podložkou vyrovnáme vykrájená kolečka, potřeme vejcem, do středu kápneme kečup a položíme kolečko klobásky.

Nastrouháme najemno tvrdý sýr a trochu jej navršíme na každou jednohubku.

Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme, dokud nám jednohubky krásně nezčervenají.


Je to super!!! Jenom asi příště obrátím postup a kečup kápnu na klobásku, potvory tu a tam sklouzly. No, sice se nechaly posunout zpět a pak tam přituhly, ale proč se s tím pinožit, že!!!
PS: Omlouvám se za ruce třesavky a neostré obrázky.
