
Suroviny:
korpus:
1000 g hladké mouky,
500 ml vlažné vody,
100 ml mléka,
2 lžičky soli,
2 lžičky kmínu,
2 lžíce octa,
50 g droždí
tvarohová pomazánka:
500 g tvarohu,
200 g majonézy,
sůl,
mletý pepř,
česnek dle chuti
tuňáková pomazánka:
250 g másla,
1 konzerva drcený tuňák (240 g),
150 g taveného sýra
dále:
3 vejce uvařená natvrdo,
200 g šunky,
sardelová očka,
salát lollo rosso,
150 g tence nakrájeného poličanu,
100 g tence krájeného paprikáše,
200 g plátkového sýra,
cherry rajčátka,
salátová okurka,
půlka zelené papriky
Popis přípravy:
Ze surovin na korpus vypracujeme těsto a necháme 30 minut nakynout. smícháme a necháme asi 30 minut kynout. Potom těsto přendáme do vymazané a vysypané dortové formy a necháme ještě 20 minut kynout. Pak potřeme těsto vodou se solí a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C . Po 20 minutách znovu potřeme vodou se solí a až zezlátne, je hotový. Druhý den z vychladlého korpusu seřízeneme vyboulený povrch a zbytek rozkrojíme na tři pláty.

Pomazánky připravíme důkladným utřením všech surovin. Spodní plát potřeme tvarohovou pomazánkou, posypeme na kostičky pokrájenou zelenou paprikou a přikryjeme další vrstvou pomazánky.

Přiložíme druhou část korpusu. Potřeme tuňákovou pomazánkou, poklademe kolečky vajíček a přikryjeme další pomazánkou.

Přiklopíme poslední částí korpusu, lehce stlačíme a celý dort potřeme zbytky pomazánek.

Na boky dortu přilepíme plátky sýra a povrch libovolně dozdobíme různými salámy, sardelovými očky a zeleninou.

Vhodně doplníme nějakou zelení, třeba pár pažitkama, nebo trubkama z cibule, ale protože ještě tady nemám nic podobného, vystačil jsem si s jakýmsi plevelem, co roste na skalce.

A potom už jenom žereme, puchneme, v dostatečné míře zapíjíme piviskem a zdá se nám, že už jsme v ráji.
