Stránka 1 z 2

Jiříkova pomazánka z uzených ryb a olomouckých tvarůžků

PříspěvekNapsal: 07 zář 2012, 07:42
od Mánek
Recept je na stránkách Rybářství Rychvald s.r.o. a byl pojmenovám podle Oldřicha Jiříka z Rychvaldského rybářství. Najdete jej i ve Sladkovodní kuchařce. Připravil, nafotil a poslal mi jej Jirka Vranka.

Suroviny:
2/3 uzených ryb
1/3 olomouckých tvarůžků
cibule
sůl
pepř
paprika
chilli
olej

Postup přípravy:
Ryby čerstvě vyuzené nebo konzervované (použil jsem konzervované ryby podle receptu http://www.toprecepty.cz/recept/28876-u ... varovanim/) pomeleme společně s olomouckými tvarůžky a cibulí. Podle chuti ochutíme solí, pepřem, paprikou, chilli.Dle nutnosti přidáme olej a zamícháme. Při použití ryb konzervovaných v oleji další přidání oleje většinou není nutné.

Podáváme s chlebem, pečivem.......a něčím k zapití.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Re: Jiříkova pomazánka z uzených ryb a olomouckých tvarůžků

PříspěvekNapsal: 07 zář 2012, 08:25
od Brutzel-Svejk
Tady jde v prve rade urcite o to zapiti. :AD

Re: Jiříkova pomazánka z uzených ryb a olomouckých tvarůžků

PříspěvekNapsal: 07 zář 2012, 08:36
od Mirďa
To jednoznačně, ryby musí plavat, to je známá věc :D

Re: Jiříkova pomazánka z uzených ryb a olomouckých tvarůžků

PříspěvekNapsal: 07 zář 2012, 11:20
od parles
Tady je můj příspěvek na téma ryb s tvarůžky: http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=31827. Fakt je ale ten, že ty tvarůžky po vynucené změně technologického postupu výroby nestojí za nic. :(

Re: Jiříkova pomazánka z uzených ryb a olomouckých tvarůžků

PříspěvekNapsal: 07 zář 2012, 11:23
od parles
A tady mám ještě jeden, sardelová pasta je taky ryba, že? http://www.labuznik.com/recept/chleb-pivniho-skauta/