Ingredience:
250 g vepřové plece,
1 lžíce mandlových lupínků,
1 lžíce kokosové moučky,
200 ml kysané smetany,
směs drcených pepřů,
mletá pálivá paprika,
2 lžíce strouhanky,
1 lžíce rozinek,
2 vejce,
olej,
sůl
Zelenina k plnění:
2 silnostěnné papriky,
1 polní okurka,
4 rajčata
Příprava:
Vepřovou plec pomeleme a smícháme se strouhankou, vejci, mandlemi, kokosovou moučkou, usekanými rozinkami a kysanou smetanou. Směs ochutíme solí, pepřem a pálivou paprikou. Papriky rozpůlíme i se stopkami a zbavíme jader. Rajčata na spodní straně skrojíme a vybereme vnitřek, okurku oloupememe, rozkrájíme na čtyři díly a z jedné strany vydlabeme, aby zůstalo dno. Zeleninu naplníme masovou směsí a pečeme na pekáčku podlité trochou oleje a vody při teplotě 200°C po dobu 45 minut. Během pečení zeleninu přeléváme výpekem. Podáváme s vařenými nebo pečenými brambory.


