Ingredience:
1000 g hovězího masa,
1250 g vepřového bůčku,
4 větší stroužky česneku,
sůl,
špetka drceného bílého pepře,
1 g drceného kardamonu,
250 - 500 mI vody
3 metry hovězího tenčího střeva,
motouz na převázání
Popis přípravy:
Libové hovězí maso z mladého hovězího kusu (býčka) nasekáme na malé kostky, polovinu kostek umeleme na masovém strojku. Vepřový, hodně prorostlý bůček nakrájíme též na kostky. Takto upravené maso dáme do mísy, přidáme se solí utřený česnek, drcený bílý pepř a kardamon, zalijeme studenou vodou a směs dobře promícháme. Touto směsí naplníme (pomocí narážečky nebo nástavce na masový mlýnek) předem připravené, dobře vyprané tenčí hovězí střevo, které při plnění ve vzdálenostech po 10 cm převážeme motouzem na uzel. Hotové syrové taliány pověsíme na dřevěnou tyčku a necháme je v chladné místnosti dva až tři dny viset. Před podáváním vaříme taliány 75 - 90 minut.

Více o taliánech zde: http://www.gulasopen.estranky.cz/clanky ... liany.html