Stránka 1 z 2

Jemná pomazánka z drůbežích jater

PříspěvekNapsal: 17 lis 2010, 18:05
od Dag
Nevaří se, ani nepeče, ale hned se maže na houstičky.

500g drůbežích jater
100g másla
100ml šlehačky.sůl a pepř
1-2 lžíce brandy

játra vložím do vařící NEOSOLENÉ vody .
Když zešednou, ještě asi 2-3 minuty povařím.
Scedím, nechám odkapat a vychladnout.
Vychladlá játra umixuji.
Přidám na kostičky nakrájené CHLADNÉ máslo a znovu mixuji.
Když jsou obě hmoty spojené, zaliji šlehačkou a mixuji do hladka.
Nakonec přidám brandy.
Dám do mističky a nechám alespoň dvě hodiny v ledničce, aby se chutě spojily.
Mažu na houstičky a rohlíčky a nejraději na ty, co peče Soňa - Noskovice

Re: Jemná pomazánka z drůbežích jater

PříspěvekNapsal: 17 lis 2010, 23:04
od Roomanka
Jak by řekl můj kamarád gay - jujkity!!! Jdu do toho!

Re: Jemná pomazánka z drůbežích jater

PříspěvekNapsal: 18 lis 2010, 21:19
od Brutzel-Svejk
Výborná na domácím chlebíčku viz. fotky.
pomazanka.jpg
může se udělat i na hruběj
pomazanka.jpg (66.18 KiB) Zobrazeno 6714 krát
chleba.jpg
můj chlebíček
chleba.jpg (73.22 KiB) Zobrazeno 6714 krát

Re: Jemná pomazánka z drůbežích jater

PříspěvekNapsal: 26 lis 2010, 09:34
od Dag
Švejku, to je pěkná fotka, ale také pěkný chlebík.Což kdybys prozradil recept.

Re: Jemná pomazánka z drůbežích jater

PříspěvekNapsal: 26 lis 2010, 15:56
od drobek
On žije v Německu a tam se dobrý chleba dostane. Tohle vím, protože asi 20 km od nás je ruský obchod, kde mají Německý chleba, předpečený tam a zmražený. Pak to jde letecky sem a tady ho dopékají. Já jako labužník ho kupuju zmražený, dám na půl hodiny do trouby a je jako čerstvý, přímo lahodný.