Lenčina mňamka.
Napsal: 20 lis 2010, 13:02
Ingredience:
Co budeme potřebovat?
Patlám to pro dvě rodinky takže,
1kg drůbežích buřtíků,
1 sklenice okurčiček,
4 velké cibule.
Na nálev potřebujeme toto,
4 Pl octa,
4 Pl oleje,
4 Pl worcesterové omáčky,
4 Pl hořčice ( já používám francouskou),
4 Pl kečupu,
1 sklenice 650 g majonéza Hellmanns.
Buřtíky včetně cibule a okurčiček nakrájíme na kolečka.
Do kastrůlku postupně dáme 4 Pl oleje, 4 Pl octa, 4 Pl worcesterové omáčky, 4 Pl hořčice a 4 Pl kečupu.
Necháme mírně povařit.
Do vychladlého nálevu přidáme majolku a pokud se vám to zdá husté můžete naředit nálevem z okurčiček.
Vyštracháme po baráku přiměřeně velké sklenice. Naskládáme do nich postupně ve vrstvách cibuli, okurky a buřtíky.
Zalijeme to připraveným nálevem. Zadeklujeme a zašijeme někam hloboko do lednice před nedočkavcema a nenažrancema. Nejlepší to je po dvou dnech.
Doporučená příloha: Pívo a pokud možno bez pečiva. Na chleba se těžko dělá.