Cesta k perfektnimu Hamburgeru
200 ml vlažné vody
4 Pl mléka
1 kostku čerstvých kvasnic (se sušených to nefunguje)
35g cukru
8g soli
80g měkkého másla
500g polohrubé mouky T550 (z hladke to nejde)
k tomu na potření:
1 žloutko z vajíčka
2 pl mléka
2 pl vody
sezamové semínko na posypání (já ho neměl)
S přísad vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Odvážíme 100g těsta pro Buns, vytvoříme koule, které rozmačknem (já měl jednoduché tvořítko z roury 100mm.) Na pečicím papírů necháme ještě tak hodinu kynout.
Následovně rozmícháme přísady k potření a potřem tím housky.Pečeme v na 200° rozehřáté troubě asi tak 16-20 min.
Jistě někdo jedl nebo i griloval hamburger s kupovanými Buns, ví jak jsou nepraktické. Zalepené prsty, housky se rozpadají. S těmito se Vám to nestane. Doporučují před podáním řeznou stranou opéct na másle(viz.obrazek Buns5.)
Zdroj: bbqpit.de/die-perfekten-hamburgerbroetchen/