od Mirďa » 27 čer 2012, 12:14
Jo jo, souhlasím se Švejkem, takovýto kus grilu musí být z pořádného materiálu. Měl jsem možnost srovnat přípravu potravin jak v lokomotivě z hypermarketu za pár korun, tak od mého dodavatel který byl tloušty 5 mm (pořádný kus grilu) a je to nebe a dudy. Prostě při té síle materiálu 5 mm se gril pěkně nahřál a teplo vracel zpět ke grilovanému kusu masa. Ani není složité udržovat stálou teplotu. Kdežto u té hoby verze při síle 1,2 mm bylo okamžitě poznat, když uhlí (dřevo) dohořívalo a než nové kusy zažehly, tak teplota v grilu kesla poměrně podstatně. Né vždy je nejlevnějí nejlepší, to je staré pořekadlo a v tomto případě platí. Pokud někdo o tomto typu grilu uvažuje, tak ať si to dobře spočítá, pořádný gril mu vydrží dlouhá léta, ale jak dlouho vydrží 1,2 milimetru plechu a to ještě při zahřívání a opětovném schlazení?