j3david píše:No to sice jo, ale je to vlastně kus nerezového (?) plechu, drátěný rošt a topné těleso. Nápad samozřejmě se taky platí, ale přece jenom se mi to zdá trochu ulítlé. Ale jestli do toho investuješ, budeme se těšit na tvé poznatky a zkušenosti.
A hlavně - on to vlastně ani není gril, je to taková "zahradní trouba". Asi by mi u toho chyběly takové ty "grilovací rituály" které dělají grilování grilováním .... včetně rad okolostojících a chytrých pivních keců
Tak nakonec jsem do toho šel a po více jak měsíci provozu říkám, že dobrá investice. Smokr máme doma jako druhý gril mimo zděného grilu. Chuť je zajímavá a jiná než při grilování na ohni, taková jemnější více uzená. Konečně i děcka dají něco z grilu, pořád mrchtaly. Nejvíce vyniknou ryby pstruh, losos zkoušeli jsme i úhoře. Zajímavé je pak kuřecí, zelenina i když tu moc nemusím, ale i vepřové nebo hovězí je OK. Úspěch mají oblíbené klobásy, to dám trochu více dřevěných lupínků, pořádně pročoudím a za 20 minut je vytáhnu a chutnají doslova jak z udírny.