Stránka 1 z 2

A tak si tady debužírujeme...

PříspěvekNapsal: 14 kvě 2013, 15:59
od Mánek
Obrázek

V 1575 PRO ŠUNKA 80 – 120 CZ SUPRA
- masírovací přípravek;
- technologický přípravek k výrobě šunek do střeva (tzv. Pizza šunek) s extrémně vysokým přídavkem vody (80 – 100 % k hmotnosti masa). Voda zůstává v mase vázána i po tepelném opracování. Tyto přípravky obsahují vysoce účinné, dokonale rozpustné, přírodní barvivo - "C" (Color).
- složení: modifikovaný škrob E 1422, zahušťovadlo E 407, E 415, stabilizátor E 450, E 451, dextróza , zesilovač chuti E 621, antioxidant E 301, extrakty koření, přírodní barvivo;
Dávkování – nástřik 80 % : 8 kg přípravku/100 kg masa + 68 l vody + dusitanová solicí směs.
Dávkování – nástřik 90 % : 9 kg přípravku/100 kg masa + 77 l vody + dusitanová solicí směs.
Dávkování – nástřik 100 %: 10 kg přípravku/100 kg masa + 86 l vody + dusitanová solicí směs.
Dávkování – nástřik 110 %: 11 kg přípravku/100 kg masa + 95 l vody + dusitanová solicí směs
Dávkování – nástřik 120 %: 12 kg přípravku/100 kg masa + 104 l vody + dusitanová solicí směs.

Zdroj: http://www.progast.cz/masny-prumysl/pripravky-progast/

HP ddd

Re: A tak si tady debužírujeme...

PříspěvekNapsal: 14 kvě 2013, 16:07
od blanca
To je odporné :mrgreen:

Re: A tak si tady debužírujeme...

PříspěvekNapsal: 14 kvě 2013, 21:42
od svato
na kerýho čerta kupuješ taký sajrajt, veď sú aj normálnejšie šunky :?:

Re: A tak si tady debužírujeme...

PříspěvekNapsal: 15 kvě 2013, 01:04
od Mánek
Když rozklikneš ten odkaz, tak zjistíš, že normální šunka neexistuje, např:

2120 PRO ŠUNKA 40 VÝBĚROVÁ
- speciální nízkonástřikový přípravek pro výrobu uzených mas, specialit a šunek označených jako výběrová;
- přípravek je velice dobře rozpustný;
- zajišťuje velice dobré výtěžnosti výrobků a stabilitu barvy;
- složení: dextróza, stabilizátor E 450, E 451, zahušťovadlo E 407, E 415, zesilovač chuti E 621, antioxidant E 301;
- dávkování: 7 kg/100 l láku při přídavku 40 % láku k hmotnosti masa;

tohle je ovšem nejkřiklavější.

Já si od jisté doby nijak moc na "uzeniny" nepotrpím!

Re: A tak si tady debužírujeme...

PříspěvekNapsal: 15 kvě 2013, 06:28
od parles
Když kupuji šunku od kosti, tak ta by snad měla být relativně v pořádku? Nebo se mýlím?