Vaječný likér
![Příspěvek Příspěvek](./styles/proFormell/imageset/icon_post_target.gif)
Já tedy vím, že jeden recept va vaječný koňak tu už je, a další dvě verze v diskuzi pod ním, ale tohle je původní receptura, tak jsem si říkal, že by neškodilo ji sem dát, aby nezapadla do hlubin zapomnění... Takže pardon, omlouvám se za dvojáka!
Ingredience:
500 ml 40% rumu nebo potravinářského lihu,
200 g cukru moučka,
10 žloutků,
125 ml smetany,
1 vanilkový cukr
Popis přípravy:
Žloutky oddělíme od bílků do misky a ve vodní lázni o teplotě asi 80 °C je rozmícháme s cukry a smetanou. Směs šleháme přibližně 15 minut, dokud z ní nebude hustý krém.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/13787/13787-img_0529_571321.jpg)
Vyjmeme jej z vodní lázně a tenkým pramínkem do krému zašleháme rum. Koňak přelijeme do lahví, uzavřeme a necháme nejméně 2 dny odležet v chladu a temnu. Čím je likér starší, tím je lepší.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/13787/13787-img_0531_571323.jpg)
My troškaři jsme si to udělali hned z litru a půl rumiska, takže výsledný efekt je tři litránky. Na sraz bude dobrý, ne?
![motliba CC](./images/smilies/motlitba.gif)
Ingredience:
500 ml 40% rumu nebo potravinářského lihu,
200 g cukru moučka,
10 žloutků,
125 ml smetany,
1 vanilkový cukr
Popis přípravy:
Žloutky oddělíme od bílků do misky a ve vodní lázni o teplotě asi 80 °C je rozmícháme s cukry a smetanou. Směs šleháme přibližně 15 minut, dokud z ní nebude hustý krém.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/13787/13787-img_0529_571321.jpg)
Vyjmeme jej z vodní lázně a tenkým pramínkem do krému zašleháme rum. Koňak přelijeme do lahví, uzavřeme a necháme nejméně 2 dny odležet v chladu a temnu. Čím je likér starší, tím je lepší.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/13787/13787-img_0531_571323.jpg)
My troškaři jsme si to udělali hned z litru a půl rumiska, takže výsledný efekt je tři litránky. Na sraz bude dobrý, ne?
![nálada :AF](./images/smilies/jen ochutnat.gif)