Přišlo poštou od Buntera.
Vím, co vás napadá: "to jakože zapijeme maso pivem a bude to zdravější?"
Ne, ale pokud maso naložíte na 4-6 hodin do marinády (pivo, olivový olej, sojová omáčka a koření, podle chuti), stane se něco velmi pozitivního.
Pivo dramaticky snižuje úroveň chemikálií v průmyslově vyráběném mase, které mohou způsobovat rakovinu. Pivo je více účinné než víno a maso marinované v pivu i lépe chutná. Pokud je maso v pivě marinované více než 6 hodin, snižuje zároveň i množství nebezpečných heterocyklických aminokyselin (HAS), které přirozeně vznikají při pečení nebo grilování masa. Ve srovnání s masem, které v pivu marinované nebylo, to může být až o 90%. Samotnou marinádu už pak nekonzumujte.
Tento efekt není vůbec zanedbatelný. Jen abyste pochopili souvislosti, tak například maso z krávy, která konzumovala celý život trávu, je ve srovnání s masem krávy která trávu nikdy v životě neviděla asi takový, jako mezi Rols Roycem a Trabantem - a to doslova. Maso z velkoprodukce obsahuje antibiotika, růstové hormony, koncentrované toxiny a choroboplodné bakterie, což moc dobré zdravé tedy není.
Pokud nemáte na výběr, pivová marináda je cestou menšího zla. Pokud se nepostaráte o své zdraví dnes, zítra budete nuceni investovat do "ozdravování" u lékaře a v nemocnicích.
Podobně je to i s ostatním masem nejen s kravským. Všechny masa prodávané v obchodních řetězcích obsahují antibiotika, růstové hormony, koncentrované toxiny a choroboplodné bakterie.