Přišla mi zpráva od Jiřího a Elišky, co jako s tím máslem které je mezi ingrediencemi? Tak jsem se kouk do receptu a ejhle, zapomněl jsem to sem napsat. Opravil jsem teda recept, je to v textu modře.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uvařil jsem tuto svíčkovou skoro přesně dle receptu. Jen jsem si nevšiml, že má být citron oloupaný. Trochu mi to zhořklo. Jinak 3-4 hodiny v troubě pod pokličkou. Maso jedna báseň. Dle tohoto návodu se mi povedla perfektní hustá svíčková (zelenina pasírovaná), kterou zvládne i úplný začátečník. Především není třeba ani krapet mouky. Čemuž jsem na začátku nechtěl věřit.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Update: Druhý den se ta slabá hořkost vytratila. Trouba byla nastavená na teplotu ca 100°. Určitě můžete vzít i hovězí zadní bude taky měkoučké, jen musíte dobu pečení asi prodloužit, popřípadě přilít tekutinu.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Je to hrozný, ale ta omáčka se povede i s kuřecíma prsama, ona snacha hovězí ani vepřové nejí. Tak mám nachystáno až přilítnou kuřecí prsa ála svíčková s bavorským knedlem.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)