Svíčková co jsem dostal poštou od Buntera.

Povídání příliš dlouhá jako recept a příliš krátká na samostatnou knihu.

Re: Svíčková co jsem dostal poštou od Buntera.

Příspěvekod drobek » 17 pro 2011, 17:51

Přišla mi zpráva od Jiřího a Elišky, co jako s tím máslem které je mezi ingrediencemi? :AB
Tak jsem se kouk do receptu a ejhle, zapomněl jsem to sem napsat. Opravil jsem teda recept, je to v textu modře.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Svíčková co jsem dostal poštou od Buntera.

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 08 led 2013, 12:31

Uvařil jsem tuto svíčkovou skoro přesně dle receptu. Jen jsem si nevšiml, že má být citron oloupaný. Trochu mi to zhořklo. Jinak 3-4 hodiny v troubě pod pokličkou. Maso jedna báseň. Dle tohoto návodu se mi povedla perfektní hustá svíčková (zelenina pasírovaná), kterou zvládne i úplný začátečník. Především není třeba ani krapet mouky. Čemuž jsem na začátku nechtěl věřit. CC
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1105
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Svíčková co jsem dostal poštou od Buntera.

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 08 led 2013, 15:02

Update: Druhý den se ta slabá hořkost vytratila. Trouba byla nastavená na teplotu ca 100°. Určitě můžete vzít i hovězí zadní bude taky měkoučké, jen musíte dobu pečení asi prodloužit, popřípadě přilít tekutinu.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1105
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Svíčková co jsem dostal poštou od Buntera.

Příspěvekod drobek » 14 zář 2014, 10:00

Je to hrozný, ale ta omáčka se povede i s kuřecíma prsama, ona snacha hovězí ani vepřové nejí. Tak mám nachystáno až přilítnou kuřecí prsa ála svíčková s bavorským knedlem.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Svíčková co jsem dostal poštou od Buntera.

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 14 zář 2014, 16:16

Tak si udělej s hovězím pro sebe. Nebo srnci hřbet .
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1105
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

PředchozíDalší

Zpět na Poučné a veselé povídání o vaření

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x