Nebudu se šířit o ubytování a jídle v penzionu kde jsme bydleli, poprvé a naposledy jsem vyzkoušela nákup přes internet ve slevové akci, i s tou slevou to bylo neúměrně drahé, nenapadlo mně, že lze něco takového vůbec nabízet

Na výletě do Harrachova jsme se stavili na kávu v Cafe Restaurant v Rokytnici nad Jizerou, krásný interiér, milá obsluha, špičkové kapučíno a bezkonkurenční palačinka, čerstvě usmažená, s velkou porcí lesního neslazeného ovoce a decentním kopečkem vanilkové zmrzliny a šlehačky, a ta krásná úprava na talíři, až nám bylo líto kazit to jezením

Pak jsme navštívili sklárnu v Harrachově, exkurze zde pořádají celoročně a každý den, pozorovat ty zručné skláře bylo jako jít na koncert, to se musí vidět. Součastí vstupenky byla i ochutnávka piva z malého pivovaru, který je těsně přilehlý ke sklárně a má stejného majitele. Mimochodem, skláři u pecí pijí opravdu hodně, pivovar jim vaří speciální, nízkostupňové pivo. A ještě jsem si všimla, že každý z nich měl svou, vlastnoručně vyrobenou sklenici a nenašla jsem dvě stejné

Těšila jsem se na krajové speciality jako je kyselo, ale nenašli jsme místo, kde by je nabízeli, ale teď je na horách trošku bezčasí, zima pryč a letní sezona ještě daleko, horalové odpočívají, tak snad příště. Chystám se péct kváskový chléb, obávám se, že než se to naučím, bude kvásku na kyselo habaděj.
V neděli jsme se stavili v Jičíně, krásné město, z věže úchvatné výhledy...mají tam jednu vychytávku, kasa je až ve špici věže, takže se mi stalo, že jsem vystoupila nahoru a když jsem chtěla platit, moje peněženka prázdná a manžel dole před kostelem na lavičce...ale nejen výhledy i lidi jsou tady úžasní, pán mně pustil jenom za 10,-Kč což byla mince do vozíku, ta mi zůstala v kapse bundy.
Oběd v restauraci Na Rynečku byl krásným zakončením našeho výjezdu.
http://www.narynecku-jicin.cz/ Pěkný interiér, pozorná obsluha a opravdu výborné jídlo, další tip, kde se můžete bez problémů stavit a mít hezký zážitek. A teď už se těšíme na Velikonoce a kůzlečí dobrůtky...hezké jaro všem vinšuju