Stránka 1 z 1

Uzená vejce

PříspěvekNapsal: 25 dub 2012, 11:46
od parles
vejce vařená natvrdo
3 - 4 bobkové listy
bukové piliny
sůl

Oloupaná vejce položit na rošt udírny a udit 4 minuty při teplotě 30 - 50 stupňů C. Po vyskládání vajec na rošt vhodit do pilin bobkové listy a udírnu zaklopit víkem s pootevřeným odvětrávacím otvorem. Vejce je také možno předem na pár hodin naložit do slaného láku, ale tam hrozí riziko, že budou pro někoho příliš slaná. Uzená vejce se hodí do zeleninového salátu, nebo jen tak k pivku. BB

Re: Uzená vejce

PříspěvekNapsal: 25 dub 2012, 11:53
od Mánek
To vypadá docela zajímavě, budu muset zkusit. Jenom teď s tím stěhováním nějak není čas... :(

Re: Uzená vejce

PříspěvekNapsal: 25 dub 2012, 14:48
od drobek
Rozhodně zkusím, moc se mi to líbí. Jen zrovna teď dřu na zahrádce a nějak není čas. :oops:

Re: Uzená vejce

PříspěvekNapsal: 27 dub 2012, 22:57
od Stan
Zajímavý recept. Řekl bych, že by se to dalo zkusit i na zahradním grilu s krytem.

Re: Uzená vejce

PříspěvekNapsal: 18 led 2013, 15:35
od j3david
Zítra jdu na to.