Ingredience:9 kg plevelných ryb (plotice, perlín, karas, apod.),
3 kg vepřového bůčku (může být i tučnější sekaná),
česnek,
sůl,
pepř,
15 g drceného kmínu,
10 g majoránky,
mletá pálivá paprika,
mletá sladká paprika,
cca 1/2 l rybího vývaru z hlav, kostí a ploutví.
Příprava:Očištěné ryby zbavíme hlav, ploutví, velkých kostí a páteře a dvakrát až třikrát najemno pomeleme, abychom zlikvidovali mezisvalové kůstky. Bůček pomeleme nahrubo, smícháme s rybím masem, přidáme prolisovaný česnek, sůl a ostatní koření podle chuti a důkladně promícháme. Při míchání přiléváme po troškách vývar, až dosáhneme požadované hustoty, měla by to být hustá kompaktní směs. Necháme přibližně dvě až tři hodiny odležet a naplníme do střívek. Udíme při teplotě cca 90°C přibližně 5 hodin.