Stránka 1 z 1

Uzené po moravsku

PříspěvekNapsal: 06 lis 2010, 11:18
od Brutzel-Svejk
Uzené po moravsku

bůček a krkovička
česnek
sůl

Maso nasolíme a načesnekujeme hrubě rozdrceným česnekem a za-vakuujeme(sáček, nádoba). Dáme na 4 týdny do lednice kde toto každý den přetáčíme, aby se nashromažďovaný lák stejnoměrně rozdělil. Po teto době sprostíme sáčku a opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Naskládáme do vetší nádoby a přelijeme na 24 hodin převařenou (studenou) vodou. Druhy den, nejlépe začneme brzy ráno. Vyjmeme, osušíme a protáhneme šrůtky masa provázkem k pověšeni v udírně (používám zahradní gril "ONDRA").
Tuto si rozehřejeme na 80-90 stupňů a maso udíme po dobu 7-8 hodin.
Ondra.jpg
Ondra.jpg (41.25 KiB) Zobrazeno 10087 krát
Bild1.jpg
Bild1.jpg (46.24 KiB) Zobrazeno 10087 krát
Bild2.jpg
Bild2.jpg (48.81 KiB) Zobrazeno 10087 krát
uzene.jpg
uzene.jpg (56.21 KiB) Zobrazeno 10087 krát

Re: Uzené po moravsku

PříspěvekNapsal: 12 lis 2010, 15:59
od parles
To se mi líbí a proto mám pár otázek. Bylo by možno sdělit kolik asi soli na kilo masa? A jednotlivé kusy masa zavakuovat nasucho do sáčků, nebo by stačilo je vložit do mikrotenových sáčků a zavázat? Děkuji za odpověď a zdravím!

Re: Uzené po moravsku

PříspěvekNapsal: 12 lis 2010, 17:16
od Brutzel-Svejk
Abych pravdu řekl dělám to podle oka. Normálně nasolit jak když děláš pečeni a tak na 5 kg masa 3-4 paličky česneku. Já totiž jak česnek i sůl do masa vmasíruji. Když vezmeš trochu víc soli tak se nic nestane. Jednotlivé kusy masa pak zavakuovat na sucho do vakuových sáčku a ostatní dle popisu.

Re: Uzené po moravsku

PříspěvekNapsal: 13 lis 2010, 05:09
od Mánek
S těmi sáčky je to dobrý nápad, já to nakládám v tom hrnci, co máš na fotce, a blbě se to překládá. :)