Jemně uzený pstruh

O uzeni či sušení masa, ryb, klobásek, sýra a všeho ostatního.

Jemně uzený pstruh

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 14 lis 2010, 11:29

Jemně uzený pstruh

2 kg pstruhů
3 g celých jalovčinek, rozdrcených na hrubo v hmoždíři
4 lístky rozdrobeného bobkového listu
sůl na 1l vody 55g

Do většího kastrolu dáme vodu ve které jsme rozmíchali sůl, vsypali jalovčinky a
bobkový list. Vložíme očištěné ryby a přikryté víkem uložíme na chladném místě nejlépe přes
noc. Druhý den ryby důkladně opláchneme studenou vodou a pověsíme do průvanu, aby oschly (dělal jsem to přímo v otevřené udírně teplem, ale bez kouře.).Pak snížíme teplotu(u mne topím dřevem) na 50° (teplotu pokud
možno držet) krátkodobě vyšší teplota až do 70° neškodí) po 5 hodinách jsou
rybičky hotové.

Přílohou byl staroněmecký salát. http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=37&t=810
PS: Překvapila mě velmi jemná chuť a slabá příchuť kouře.
Přílohy
pstruzi3.jpg
bylo to moc dobre
pstruzi3.jpg (72.44 KiB) Zobrazeno 10234 krát
Moje kralovstvi.jpg
misto cinu
Moje kralovstvi.jpg (79.85 KiB) Zobrazeno 10234 krát
pstruzi.jpg
plavba
pstruzi.jpg (87.37 KiB) Zobrazeno 10234 krát
pstruzi1.jpg
suseni
pstruzi1.jpg (82.29 KiB) Zobrazeno 10234 krát
pstruzi2.jpg
vysledek
(73.14 KiB) 1069 krát
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1105
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Jemně uzený pstruh

Příspěvekod Mánek » 14 lis 2010, 11:41

Krásně se ti to povedlo!
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Jemně uzený pstruh

Příspěvekod blanca » 14 lis 2010, 11:52

No to je paráda, úplně profesionální.
blanca
Uživatelský avatar
blanca
Učedník
 
Příspěvky: 14
Registrován: 03 lis 2010, 21:29

Re: Jemně uzený pstruh

Příspěvekod Roomanka » 14 lis 2010, 19:56

Jsme docela posedlí uzením v poslední době. Nyní v době výlovů, bych ráda vyzkoušela třeba tolstolobika nebo kapra, ale ten můj tvrdí, že se rybinou "zasmrdí" udírna tak, že znehodnotíme do budoucna maso a klobásy. Má pravdu?
Uživatelský avatar
Roomanka
Učedník
 
Příspěvky: 11
Registrován: 06 lis 2010, 22:43
Bydliště: Chrudim

Re: Jemně uzený pstruh

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 14 lis 2010, 20:08

To je od udiče k udiči rozdílné, každý tvrdí něco jiného. Já moji (udirnu :AD ) rozehřejí na 250° a nic pak není cítit. Nebo si pořídit ještě jednu malou.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1105
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Další

Zpět na Připraveno v udírně, sušičce

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron

x