Jemně uzený pstruh
2 kg pstruhů
3 g celých jalovčinek, rozdrcených na hrubo v hmoždíři
4 lístky rozdrobeného bobkového listu
sůl na 1l vody 55g
Do většího kastrolu dáme vodu ve které jsme rozmíchali sůl, vsypali jalovčinky a
bobkový list. Vložíme očištěné ryby a přikryté víkem uložíme na chladném místě nejlépe přes
noc. Druhý den ryby důkladně opláchneme studenou vodou a pověsíme do průvanu, aby oschly (dělal jsem to přímo v otevřené udírně teplem, ale bez kouře.).Pak snížíme teplotu(u mne topím dřevem) na 50° (teplotu pokud
možno držet) krátkodobě vyšší teplota až do 70° neškodí) po 5 hodinách jsou
rybičky hotové.
Přílohou byl staroněmecký salát. http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=37&t=810
PS: Překvapila mě velmi jemná chuť a slabá příchuť kouře.