Uklízel jsem computer a objevil jsem několik receptů zálohovaných ještě ze staré Světové barbecue kuchařky. Tohle je jeden z nich.
1/2 až 3/4 kg mletého masa,
strouhaný sýr,
zakysaná smetana
mexicka salsa : veliké rajče,
nasekané na drobno najemno nasekaná paprika,
malá pokud možno červená cibule, taky najemno nasekaná,
2 najemno nasekané jalapeňo papriky (feferonka),
stroužek česneku, utřený či jinak rozmělněný,
lžíce najemno nasekaného koriandru
1/4 lžičky soli
Vše smíchejte dohromady a nechte aspoň přes noc odležet. Potom smíchejte 1/2 až 3/4 kg mletého hovězího masa s 2 lžícemi salsy, vytvarujte hamburgery a ugrilujte. Hotové servírujte v housce nebo žemli, ohřáté na grilu, s kopečkem strouhaného sýra, salsy a zakysané smetany.