Na 4 hamburgery:
3/4 až 1 kg mletého hovězího, nejlepší je plecko, asi 20 % tuku
4 ancho chille
1/2 bílé cibule
3 stroužky česneku
sůl a pepř
2 vejce
4 housky
Ajo (česneková) majonéza
Ancho chille odsemeňte, odstopkujte a dejte na 10 minut do horké vody nasáknout.
Dejte do mixeru, s cibulí a česnekem, umixujte na pastu.
Do mísy dejte maso, pastu, vejce, sůl a pepř, umíchejte. Udělejte přiměřené placky a grilujte.
Ajo (česneková) majonéza
majonéza, tak akorát na ty čtyři hamburgery
šťáva z půlky limetky
nastrouhaná kůra z půlky limetky
3 utřené stroužky česneku
Všechno to smíchejte.
Poloviny housek namažte máslem a v troubě opečte do lehce zlatova. Ostatně to se dá i na grilu.
Na dolní polovinu dejte list salátu, aby šťáva z hamburgeru housku nerozmočila, na to hamburger, rajče, kousek cibule. Horní půlku namázněte ajo majonézou, splácněte k sobě a je to.