Stránka 1 z 2

Hamburgesa - hamburger zcela mexický

PříspěvekNapsal: 14 kvě 2011, 18:06
od drobek
Na 4 hamburgery:

3/4 až 1 kg mletého hovězího, nejlepší je plecko, asi 20 % tuku
4 ancho chille
1/2 bílé cibule
3 stroužky česneku
sůl a pepř
2 vejce
4 housky
Ajo (česneková) majonéza

Ancho chille odsemeňte, odstopkujte a dejte na 10 minut do horké vody nasáknout.
Dejte do mixeru, s cibulí a česnekem, umixujte na pastu.
ancho_chille.jpg

Do mísy dejte maso, pastu, vejce, sůl a pepř, umíchejte. Udělejte přiměřené placky a grilujte.

Ajo (česneková) majonéza
majonéza, tak akorát na ty čtyři hamburgery
šťáva z půlky limetky
nastrouhaná kůra z půlky limetky
3 utřené stroužky česneku
Všechno to smíchejte.
Poloviny housek namažte máslem a v troubě opečte do lehce zlatova. Ostatně to se dá i na grilu.

Na dolní polovinu dejte list salátu, aby šťáva z hamburgeru housku nerozmočila, na to hamburger, rajče, kousek cibule. Horní půlku namázněte ajo majonézou, splácněte k sobě a je to.

Re: Hamburgesa - hamburger zcela mexický

PříspěvekNapsal: 15 kvě 2011, 06:55
od Mánek
To se mi líbí, moc! HP

Jenom bych to maso "nešpinil" tou houskou! :AD

Re: Hamburgesa - hamburger zcela mexický

PříspěvekNapsal: 15 kvě 2011, 16:50
od drobek
Mánku, my to jíme jen s půlkou housky, tou spodní. HP

Re: Hamburgesa - hamburger zcela mexický

PříspěvekNapsal: 15 kvě 2011, 21:07
od Manana
Mexičani tam přidávají trochu majonézy a je to super.

Re: Hamburgesa - hamburger zcela mexický

PříspěvekNapsal: 16 kvě 2011, 06:07
od Mánek
Maňánku, jako ne na housku, ale do masa? To zní VELMI rozumně!

Drobku, mě se té housky zdá pořád hodně, i v tom zkráceném řízení!