Burger s kozím sýrem
Napsal: 22 dub 2016, 10:10
[i]Zkuste tradiční hovězí burger ozvláštnit kozím sýrem, inspirujte se receptem v úpravě šéfkuchaře Petra Stádníka.
Recept je z pořadu Ohnivé kuře.
Suroviny
mletá hovězí plec 500 g
hovězí ořez 500 g
slanina 4 plátky
červená cibule 4 kusy
víno 500 ml
hnědý cukr 2 lžíce
housky na hamburgery 4 kusy
kozí sýr 4 plátky
rajče 4 plátky
panenský olivový olej
med
bylinkové máslo 100 g
ledová sodovka
hlávkový salát
Na dip:
tvarohový sýr
česnek
pažitka
sůl
pepř
Postup
Klínky cibule zalijte vínem, přidejte cukr a med a pozvolna svařte do konzistence marmelády.
Mleté maso zpracujte s ledovou sodovkou, solí a pepřem, vytvarujte placičky a opečte je. Na burgery položte kousek sýra a nechte zapéct.
Opečte housku potřenou bylinkovým máslem, plátky rajčat a slaninu.
Housku potřete dipem z tvarohu, česneku a pažitky a na ní naskládejte salát, burger, cibuli, slaninu a rajče.
Recept je z pořadu Ohnivé kuře.
Suroviny
mletá hovězí plec 500 g
hovězí ořez 500 g
slanina 4 plátky
červená cibule 4 kusy
víno 500 ml
hnědý cukr 2 lžíce
housky na hamburgery 4 kusy
kozí sýr 4 plátky
rajče 4 plátky
panenský olivový olej
med
bylinkové máslo 100 g
ledová sodovka
hlávkový salát
Na dip:
tvarohový sýr
česnek
pažitka
sůl
pepř
Postup
Klínky cibule zalijte vínem, přidejte cukr a med a pozvolna svařte do konzistence marmelády.
Mleté maso zpracujte s ledovou sodovkou, solí a pepřem, vytvarujte placičky a opečte je. Na burgery položte kousek sýra a nechte zapéct.
Opečte housku potřenou bylinkovým máslem, plátky rajčat a slaninu.
Housku potřete dipem z tvarohu, česneku a pažitky a na ní naskládejte salát, burger, cibuli, slaninu a rajče.