Hamburgery s rokfórem
Suroviny:
1 kg masa mletého dle návodu Hamburgerologie
3 zelené cibulky na tenounko nakrájené
1/2 zelené papriky nasekané nadrobno
sůl a pepř
2 lžíce bílého jogurtu
2 lžíce nažmoleného či nahrubo nastrouhaného rokfóru (nebo Nivy, to je jedno (:-))
1 lžíce majonézy
1 lžíce francouzské hořčice
Vše smíchejte a nechte 24 hodin odležet.
Postup:
Pak vše znovu promíchejte, vytvořte placky asi 2 cm silné. Ogrilujte a servírujte v čerstvě rozpečených houskách, maso polité omáčkou. Je to strašidelná dobrota.
Variace:
Rokfór , Worcesthire Sauce a cibulku vmíchejte do masa.
Hamburgery s křenem: Do omáčky se dá místo rokfóru nastrouhaný křen.
S houbami: Poduste nakrájené houby na cibulce, potom s nimi pomažte grilované masové placky.