Grilovaný Tatarák
Babi
Tradičně Tatarský steak je ze syrového masa, ale tento recept si půjčil jeho jméno podle použitých tradičních ingrediencí.
Ingredience:
750g pomletého hovězího kvalitního masa (nízký roštěnec atd.)
2 lžíce Worcesterové omáčky
1 cibule velice na drobno nakrájená
1 lžíce drobných kaparů, propláchnutých, slitých a posekaných
1 lžíce posekané petrželky
1 lžíce dijonské hořčice, nebo podobné
1 žloutek
150g Roquefortu, nebo podobného sýru s modrou plísní °°°
sůl a pepř podle chuti
Příprava:
Smíchat hovězí, W-omáčku, cibuli, kapary, petrželku a hořčici. Osolit a opepřit a zamíchat dovnitř žloutek. Přikryté dát na 30 min. do chladničky. Rozdělit směs na 4 části a vytvarovat z nich koule. Pomocí palce udělat doprostřed důlek a naplnit ho sýrem. Opět maso uzavřít nad sýrem do koule a potom zploštit do vysoké placky (jako karbanátek). Trochu je potřít olejem, ochutit. Steaky ogrilovat, připravit na Barbecue, nebo osmažit na troše oleje na
pánvi.
Místo Roquefortu se může použít jiný sýr jako je kozí sýr, nebo Emmentaler.