Suroviny uvádzam od oka, každý si ich prispôsobí podľa seba
1 kg kyslá kapusta, t.j.kys. zelí
200 g suchej fazule - uprednostňujem v tomto prípade drobnú bielu
4 nožičky dobrej domácej údenej klobásy - maďarský typ (papriková ostrá cesnaková)
1 cibuľa
bobk. list, čierne korenie, rasca
oleja múka na zásmažku
soľ
príp. cukor na dochutenie
kyslá smotana
Postup:
Namočenú fazuľu uvaríme do mäkka.
Prepláchnutú a prekrájanú kapustu s pokrájanou cibuľou a koreninami uvaríme zvlášť. Uvarenú kapustu zmiešame s uvarenou fazuľou /aj s vodou kde sa varila/, zahustíme zásmažkou , vložíme kolieska klobásy, povaríme ešte 10–15 min. Dochutíme.
Na tanieri si pridávame kyslú smotanu, podávame s čerstvým chlebom.