Stránka 1 z 1

Zelňačka s fazolemi a klobásou

PříspěvekNapsal: 09 říj 2011, 14:21
od anickav
Suroviny uvádzam od oka, každý si ich prispôsobí podľa seba

1 kg kyslá kapusta, t.j.kys. zelí
200 g suchej fazule - uprednostňujem v tomto prípade drobnú bielu
4 nožičky dobrej domácej údenej klobásy - maďarský typ (papriková ostrá cesnaková)
1 cibuľa
bobk. list, čierne korenie, rasca
oleja múka na zásmažku
soľ
príp. cukor na dochutenie
kyslá smotana

Postup:
Namočenú fazuľu uvaríme do mäkka.
Prepláchnutú a prekrájanú kapustu s pokrájanou cibuľou a koreninami uvaríme zvlášť. Uvarenú kapustu zmiešame s uvarenou fazuľou /aj s vodou kde sa varila/, zahustíme zásmažkou , vložíme kolieska klobásy, povaríme ešte 10–15 min. Dochutíme.
Na tanieri si pridávame kyslú smotanu, podávame s čerstvým chlebom.

Re: Zelňačka s fazolemi a klobásou

PříspěvekNapsal: 11 říj 2011, 07:26
od drobek
Prostě krása, zelňačku milujeme, nikdy mně nenapadlo přidat fazole. Rozhodně zařadím do repertoáru. CC HP

Re: Zelňačka s fazolemi a klobásou

PříspěvekNapsal: 13 říj 2011, 22:15
od Dag
tak to je hutné jídlo, a pravděpodobně velmi dobré. Recept se mně velmi hodí.
Pojedu na weekend pohrabat listí a pod. a jede se mnou vnuk a jeho kamarád. A toto jídlo je přesně to, co je zahřeje a jak doufám dodá i sílu.
Děkuji Aničko za nápad.

Re: Zelňačka s fazolemi a klobásou

PříspěvekNapsal: 14 říj 2011, 10:21
od anickav
Ahoj Dagmar, toto je stará klasika, môj nápad to nie je. A najlepšia je uležalá, na druhý deň. Nech vám chutí.
P.S.
Varím aj so šošovicou, tak isto...