Dršťková polévka po pražsku

Byl jednou jeden server, http://www.czechspecials.cz/ a na něm jsem mimo spousty jiného objevil tuhle dobrotu. Dršťkovou, ale trochu jinak. Jak název napovídá, po pražsku, asi bude mít něco společného s pražskou šunkou. Tak, tady je to.
Češi jsou bezesporu polévkový národ. Je ovšem jedna polévka, kterou část strávníků odmítá, aniž ji kdy ochutnala. Ano, řeč je o dršťkové. Když se ovšem dobře připraví, chutná výborně!
Suroviny:
1,5 l vývaru
1 l vody
50 g sádla
30 g slaniny
2 cibule
50 g hladké mouky
400 g předvařených drštěk
200 g šunky od kosti
česnek
majoránka
sůl
pepř
muškátový oříšek
250 ml smetany
Postup:
Do kastrolu dáme sádlo, jemně nakrájenou slaninu a rozškvaříme. Vložíme nakrájenou cibuli, kterou krátce osmažíme a vše zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vývarem. Přidáme uvařené nakrájené drštky, šunku, ochutíme kořením, krátce povaříme a na závěr zjemníme smetanou.
Češi jsou bezesporu polévkový národ. Je ovšem jedna polévka, kterou část strávníků odmítá, aniž ji kdy ochutnala. Ano, řeč je o dršťkové. Když se ovšem dobře připraví, chutná výborně!
Suroviny:
1,5 l vývaru
1 l vody
50 g sádla
30 g slaniny
2 cibule
50 g hladké mouky
400 g předvařených drštěk
200 g šunky od kosti
česnek
majoránka
sůl
pepř
muškátový oříšek
250 ml smetany
Postup:
Do kastrolu dáme sádlo, jemně nakrájenou slaninu a rozškvaříme. Vložíme nakrájenou cibuli, kterou krátce osmažíme a vše zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vývarem. Přidáme uvařené nakrájené drštky, šunku, ochutíme kořením, krátce povaříme a na závěr zjemníme smetanou.