Stránka 1 z 1

Beskydská fazolačka

PříspěvekNapsal: 27 črc 2017, 06:57
od Mánek
Suroviny:
150 g strakatých fazolí,
300 g uzené krkovice nebo bůčku,
250 g kyselého zelí,
200 g kysané smetany,
2 polévkové lžíce hladké mouky,
sůl,
pepř

Popis přípravy:
V jednom litru vody uvaříme do měkka fazole. V druhém hrnci v jednom litru vody uvaříme uzené a zelí. Měkké maso vyjmeme, pokrájíme na kousky a vše slijeme dohromady. Polévku zahustíme smetanou, ve které zamícháme hladkou mouku. Dochutíme. Podáváme s chlebem.

HP

Re: Beskydská fazolačka

PříspěvekNapsal: 27 črc 2017, 06:59
od j3david
znám, já rád .... akorát my nezahušťujeme

Re: Beskydská fazolačka

PříspěvekNapsal: 27 črc 2017, 08:31
od Brutzel-Svejk
Skoro jako Sucholozska kyselice. Tam se přidávají hřibky praváky.