Stránka 1 z 1

Loupežnická polévka v kotlíku

PříspěvekNapsal: 24 lis 2010, 16:48
od drobek
Bylo nebylo, stála a stojí v Obědovicích Selská Jizba. Jejich jídelníček bývalo počteníčko, nevím zda ještě je. Byly tam třeba brambory na loupačku tuláka Ondřeje, jídlo to v restauraci převelice neobvyklé.
Tuhle polévku jsem měl tuze rád a dlouho jsem pátral po receptu, dnes jsem ho našel a jak jinak, podělím se s přáteli. Protože ji podávali v kotlíku jmenuje se Loupežnická polévka v kotlíku.
IMAG0022.jpg

20 dkg paprikové klobásy
10 dkg slaniny na kostičky nakrájené
1 středně velká cibule, nasekaná
20 dkg brambor
10 dkg rajčat nakrájených na kousky
10 dkg červené řepy, hrubě nastrouhané
10 dkg kysaného zelí, propláchnutého vodou a překrájeného
10 dkg kořenové zeleniny, nahrubo nastrouhané
bobkový list
nové koření
sůl a pepř
zakysaná smetana

Postup:
Slaninu upražíme v kastrolu, přidáme cibuli a osmahneme.
Přidáme kolečka klobásy, bobkový list a několik zrnek nového koření.
Zalijeme dvěma litry vody, osolíme a přivedeme do varu
Přidáme zeleninu, řepu, brambory, rajčata i zelí.
Necháme provařit a na talíři ochutíme, ochladíme a zároveň zahustíme lžicí kysané šlehačky.
Přiznávám, že díky mým roztřeseným rukám není fotka z nejostřejších.
A ještě něco. Když jsem ji vařil náhle jsme doma neměli červenou řepu, :lol: a tak jsem použil achiote k obarvení, a taky jsem tam dal nejen rajčata, ale i plechovičku mexické salsy Hernandez. To jsou rajčata, jalapeňo, cibule a koriandr, nic z toho polévce nemůže ublížit. HP