A co takhle Gaspacho - studenou polévku?
Napsal: 10 zář 2012, 12:16
0,5 l masového vývaru nebo vody 300 g rajčat 300 g salátových okurek 1 cibule 3 papriky 2 - 6 stroužků česneku 1 dl olivového oleje sůl, mletý pepř, chilli (pokud chcete, nemusí být). Okurky, cibuli, oloupaná rajčata a česnek pokrájíme na kousky, přidáme vodu nebo vývar, olivový olej a rozmixujeme. Podle chuti přidáváme sůl, pepř a chilli. Porce polévky zdobíme kostkami suchého chleba nebo pražené housky. Polévka vydrží v chladničce 5 až 6 dnů. Podává se vychlazená. Lze i nalít do sklenic a zakonzervovat ca 30 minut. Pro fajnšmekry - před podáváním lze přidat i červené víno, určitě i snítku bazalky. Skvělá polévka na horké letní dny, chutná při grilovačce úžasně.