Tatarská omáčka s kapary
Napsal: 12 led 2013, 13:36
Tatarská omáčka
3 žloutky
slunečnicový nebo řepkový olej
malá cibulka
1 kyselá okurka
3pl okurkového nálevu
100g Creme Fraiche
1čl kaparů
pepř
sůl
Do mixéru dáme žloutky, které krátce zpěníme. Pomalu začneme přidávat olej až do potřebné hustoty. Přidáním soli máme obyčejnou majonézu, ale my chceme víc.
Opepříme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, okurku a kapary. Promixujeme s Creme Fraiche a přilijeme okurkovou vodu, popřípadě dochutíme solí a pepřem.
Můžeme použít jako omáčku nebo na různé saláty.
3 žloutky
slunečnicový nebo řepkový olej
malá cibulka
1 kyselá okurka
3pl okurkového nálevu
100g Creme Fraiche
1čl kaparů
pepř
sůl
Do mixéru dáme žloutky, které krátce zpěníme. Pomalu začneme přidávat olej až do potřebné hustoty. Přidáním soli máme obyčejnou majonézu, ale my chceme víc.
Opepříme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, okurku a kapary. Promixujeme s Creme Fraiche a přilijeme okurkovou vodu, popřípadě dochutíme solí a pepřem.
Můžeme použít jako omáčku nebo na různé saláty.