Sos cibulový – studená omáčka
Napsal: 28 říj 2014, 14:57
Recept Miloše Peroutky
0,5 dl studeného vývaru
2 PL oleje
8 šalotek nebo mladých cibulek – dymki
2 PL hořčice – dávám sarepskou
1 citron – šťávu
Cukr, sůl, bílý pepř
Očistím cibuli a posekám na velice jemné kousky, pokud seberu odvahu, ustrouhám na strouhadle. Vymíchám s hořčicí, postupně – po kapkách – přidávám olej a citronovou šťávu. Míchám do stavu tuhé majonézy, ochutím a okořením. Moderní technika nám dala tyčový mixer, pokud jej máme po ruce – ušmrdlat vše do kupy a je to. Nechám vychladit a podávám k studeným masovým nářezům.
0,5 dl studeného vývaru
2 PL oleje
8 šalotek nebo mladých cibulek – dymki
2 PL hořčice – dávám sarepskou
1 citron – šťávu
Cukr, sůl, bílý pepř
Očistím cibuli a posekám na velice jemné kousky, pokud seberu odvahu, ustrouhám na strouhadle. Vymíchám s hořčicí, postupně – po kapkách – přidávám olej a citronovou šťávu. Míchám do stavu tuhé majonézy, ochutím a okořením. Moderní technika nám dala tyčový mixer, pokud jej máme po ruce – ušmrdlat vše do kupy a je to. Nechám vychladit a podávám k studeným masovým nářezům.