Stránka 1 z 1

Ukrajinské chutney

PříspěvekNapsal: 26 črc 2013, 05:52
od Mánek
Tento recept pochází od maminky mého švagra, který je původem z Ukrajiny. Je to výtečná záležitost, do které se okamžitě zbláznilo celé příbuzenstvo. Zavařené ve skleničkách vydrží opravdu dlouho – tedy pokud VŮBEC vydrží!!! Přidávám hlavně pro Mirďu, který si ho zapomněl u mně doma po srazu vzít!

Ingredience:
4 velké cibule,
4 velké papriky (kapie),
cca 3 kg rajčat,
1/2 balíčku pepře,
5 bobkových listů,
2 ks feferonů,
1 hlavička česneku,
sůl.

Příprava:
Cibule a papriky nakrájíme na proužky, dáme do 4 litrového hrnce a doplníme nakrájenými rajčaty do objemu 3 litrů. Přidáme pepř, sůl a bobkové listy a vše rozvaříme do měkka. Po rozvaření přecedíme, tuhé části pomeleme a vrátíme zpět do šťávy. Znovu povaříme až do zahuštění. Nalijeme do skleniček a sterilujeme.

Velmi dobré jako příloha ke steakům, grilovaným rybám, na topinky, i jen tak na chléb s máslem.

HP

Re: Ukrajinské chutney

PříspěvekNapsal: 27 črc 2013, 15:54
od miska12
A ja to sežral i bez chleba.Doporučují.

Re: Ukrajinské chutney

PříspěvekNapsal: 29 črc 2013, 18:50
od Mirďa
Člověče zapomněl, to je tak jak jeden spěchá aby všechno stihl a pak zjistí že se to hrubě nevyplatilo, protože tam zapomněl to jinde zas ono.....

Ale já se k té skleničce stejně jednou dostanu....

Re: Ukrajinské chutney

PříspěvekNapsal: 30 črc 2013, 10:04
od Mánek
Ještě stále je v lednici a čeká na tebe!!! ccc HP