1 1/4 kg hovězí pečeně (2 1/2 Lb)
Sůl a pepř
3 velké brambory (asi 1/2 kg), neoloupané
2 velké mrkve
1 velká petržel
2 velké stonky celeru
1 středně velká cibule na plátky
2 bobkové listy
1 lžička sušené rozmarýny
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1/2 hrnku hovězího vývaru
Maso nakrájejte na kousky větší než na guláš, osolte a opepřete. Brambory dobře omyjte a nakrájejte na kousky. Mrkev a petržel diagonálně nakrájejte na 2 cm kousky. Celer nakrájejte na asi 3 cm kousky.
Zeleninu a bobkový list dejte do silného hrnce, (pokud máte keramický pomalý hrnec, teď je ta pravá chvíle ho vytáhnout z kumbálku.) posypte tymiánem a rozmarýnem. Na to rozprostřete maso, vše zalijte vývarem a duste pod poklicí až se maso rozpadá. V pomalém hrnci 8 1/2 – 9 hodin, v hrnci normálním to bude dřív.
Při servírování dejte maso doprostřed, obklopte zeleninou, bobkové listy zahoďte, vše zalijte vydušenou šťávou.