Chile con carne s krustou

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Chile con carne s krustou

Příspěvekod drobek » 10 čer 2014, 10:34

podle Radka Kašpárka
Na chile
600 g mleté hovězí
2 ks chorizo klobásy
2 ks cibule
3 stroužky česneku
400 g rajčat, nakrájených, i z plechovky
300 g nevařené červené fazole
2 lžíce rajského protlaku
2 ks serrano chile tady se říká chilli papričky a já s tím marně bojuju
1 lžíce sladké papriky
½ lžičky mletého římského kmínu (cumin)
4 dl červeného vína
čerstvý koriandr
Na krustu
300 g kukuřičná mouka
2 lžíce hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
300 ml podmáslí
2 vejce
100 g strouhaného čedaru
Nejdřív uvařte chile:
Fazole uvařte doměkka, sceďte a vývar si nechte. V hrnci na cibuli a česneku orestujte maso, přidejte krájené chorizo, zarestujte s paprikou, kmínem, protlakem, chilli a rajčaty. Podlijte vínem, nechte zcela odvařit a zalijme 0,5 litrem vývaru z fazolí. Vše duste 1 hodinu a poté přidejte vařené fazole a krátce prohřejte. Ke konci přidejte čerstvý koriandr. (Wydra smí dát petrželku ;) )
Krusta
Všechny suroviny na krustu smíchejte dohromady. Řádně prošlehejte a naneste na chile do pekáče. Zapečte v troubě na 200°C dozlatova.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Hovězí maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron

x