Stránka 1 z 2

Martino chile con carne

PříspěvekNapsal: 10 čer 2014, 10:42
od drobek
Nejsem si jist o kterou Martu se jedná. Nejspíš Marta Stewart, televizní hospodyňka co radí američankám jak vést domácnost.
2 PL oleje
1/2 hrnku usekané cibule
3 stroužky česneku, usekané
1/2 kg hrubě mletého vepřového
1/2 kg hrubě hovězího
4 dl hovězího vývaru
1 plechovka ( 3/4 kg) oloupaných rajčat, bez šťávy
2 PL balsamikového octa
1/3 hrnku hrozinek
2 PL chilli koření
2 KL skořice, mleté
1 KL římského kmínu
1/2 KL mletého nového koření
1/4 KL mletého hřebíčku
1/2 KL soli
1/4 hrnku zelených plněných oliv
1/4 hrnku loupaných a nadlouho nakrájených mandlí
1/2 hrnku sekané petrželky plus o něco víc na posypání na talíři
Případně ještě
2 hrnky vařených černých fazolí
2 hrnky vařené rýže
Postup

Do rozpáleného oleje dejte zpěnit cibuli, přidejte česnek. Přidejte maso a za stálého míchání nechte zhnědnout.
Vmíchejte vývar a rajčata, ta předtím rozmáčkněte v ruce.
Přidejte hrozinky, ocet, koření, petrželku a sůl.
Přiveďte do varu, zmírněte plamen a nechte zvolna bublat, částečně přikryté půl hodiny. Odkryjte a vařte další půlhodinu. Přidejte olivy a mandle, vařte ještě 5 minut.
Na talíř dejte fazole a rýži (nebo ne), na to chile, posypte petrželkou a – dobrou chuť.

Re: Martino chile con carne

PříspěvekNapsal: 10 čer 2014, 14:19
od Dag
Hřebíček, rozinky a mandle, to je poněkud nezvyklé, ale jestli jsi to Drobku uvařil a nám recept nabídl, věřím tomu a zkusím to.

Re: Martino chile con carne

PříspěvekNapsal: 10 čer 2014, 16:43
od svato
keď budem mať doma nejakých hladošov a menej, ako 35°C, rada vyskúšam, možno už počas víkendu, u Paľa a Maťky v Dobrohošti

Re: Martino chile con carne

PříspěvekNapsal: 10 čer 2014, 18:48
od drobek
No nezvyklé to je, to je fakt. Ale poživatelné, dělal jsem to už v pravěku a teď jsem to vydoloval na Labužníku. HP

Re: Martino chile con carne

PříspěvekNapsal: 10 čer 2014, 22:30
od Dag
Já také, Svato, ráda vyzkouším a taky počkám, až přejdou parna. V tomhle horku by to nebyla ta správná chuť.