Burgunské dušené hovězí

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Burgunské dušené hovězí

Příspěvekod drobek » 13 lis 2010, 22:28

Suroviny:
70 dkg hovězí kližky nebo plecka, očištěné a na kostky pokrájené,
2 lžíce másla,
1/2 hrnku uzeného vepřového ramínka, nakrájené na 1 cm proužky,
2 středně velké cibule na tenké plátky pokrájené,
1 stroužek česneku, usekaný,
1 středně velká mrkev nakrájená na 1 cm plátky,
1/4 hrnku petrželky, usekané,
1 bobkový list,
1/2 lžičky soli,
1/8 lžičky pepře,
1/4 lžičky sušeného tymiánu,
1 lžíce rajského protlaku,
1 hrnek suchého červeného vína (burgundské, nebo doma rulandské),
10 dkg (4oz) naložených ale nekyselých hub,
Postup:
Ve velkém kastrolu rozpusťte máslo, na něm osmahněte do hněda maso. Až zhnědne, přidejte proužky uzeného.
Přidejte cibuli, česnek, mrkev, petrželku,bobkový list, sůl, pepř, tymián a rajský protlak. Vmíchejte víno, přidejte houby i s lákem. Snižte teplotu a duste, až je maso měkké. Děrovanou naběračkou vyndejte maso a zeleninu.
Tekutinu přiveďte do varu a míchejte, až se část odpaří a tekutina trochu zhoustne. Osolte dle chuti. Maso a zeleninu dejte zpět, prohřejte a servírujte.
Poznámka:
Recept je z "The California Culinary Academy".
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Hovězí maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x