Dušené hovězí po mexicku
Napsal: 13 lis 2010, 23:07
Recept je ze stránek Texas beef council (www.txbeef.org)
1,5 kg hovězího masa vhodného na dušení, kližka je samozřejmě nejlepší, nakrájeného na malé kousky
2 lžíce oleje
1/2 lžička soli
1 hrnek hovězího vývaru může být z kostky či jinak konzervovaný
1 hrnek salsy
2 středně velké cukety, nakrájené na menší kousky jako do polévky
1 plechovka (425 g) černých fazolí
1/2 hrnku mražených kukuřičných zrn, mohou být i z plechovky, nebo pro ten účel čerstvě předvařené
2 lžíce kukuřičného škrobu, rozpuštěného ve 3 lžicích vody
usekaná nať koriandru, té hodně, mexičani jí milují. Nemáte-li, zelená petrželka je blízký příbuzný
zakysaná šlehačka
usekané rajče
V kastrolu rozpalte olej, na něm opečte maso dohněda. Osolte, vmíchejte vývar a salsu. Zvolna duste až je maso měkké, asi 1 – 1 1/4 hodiny.
Přidejte cuketu, fazole a kukuřici, dobře promíchejte a duste dalších asi 20 minut, až je to vše pěkně měkké.
Vmíchejte rozpuštěný škrob aby to zhoustlo. Přitom opatrně, zahušťování škrobem je zrádné! Chvíli se nic neděje, trochu přidáte, a najednou je tam knedlík.
Na talíři ozdobte nasekanými rajčaty, na to lžíci zakysané šlehačky a posypte petrželkou.
1,5 kg hovězího masa vhodného na dušení, kližka je samozřejmě nejlepší, nakrájeného na malé kousky
2 lžíce oleje
1/2 lžička soli
1 hrnek hovězího vývaru může být z kostky či jinak konzervovaný
1 hrnek salsy
2 středně velké cukety, nakrájené na menší kousky jako do polévky
1 plechovka (425 g) černých fazolí
1/2 hrnku mražených kukuřičných zrn, mohou být i z plechovky, nebo pro ten účel čerstvě předvařené
2 lžíce kukuřičného škrobu, rozpuštěného ve 3 lžicích vody
usekaná nať koriandru, té hodně, mexičani jí milují. Nemáte-li, zelená petrželka je blízký příbuzný
zakysaná šlehačka
usekané rajče
V kastrolu rozpalte olej, na něm opečte maso dohněda. Osolte, vmíchejte vývar a salsu. Zvolna duste až je maso měkké, asi 1 – 1 1/4 hodiny.
Přidejte cuketu, fazole a kukuřici, dobře promíchejte a duste dalších asi 20 minut, až je to vše pěkně měkké.
Vmíchejte rozpuštěný škrob aby to zhoustlo. Přitom opatrně, zahušťování škrobem je zrádné! Chvíli se nic neděje, trochu přidáte, a najednou je tam knedlík.
Na talíři ozdobte nasekanými rajčaty, na to lžíci zakysané šlehačky a posypte petrželkou.