Je to původem thajská polévka, chodíme tu na ni do thajské restaurace. Nedejte se odradit a přečtěte si to i s mými poznámkami. Ona to zas není taková věda. Podle dobrozdání wydry je to vše v Praze k dostání, ostatní šiďte, já to policii nepovím.
Ingredience:
6 hrnků kuřecího vývaru
¾ hrnku galangal na plátky, to je bratranec zázvoru, snad může na být i ten
6 kusů citronové trávy, z dolní části a rozklepané
8 kafirových listů (podle vikipedie je kafir čirok, v restauraci do ní dávají místo toho bobkový list )
2 Kuřecí prsa nakrájíme na 2,5 cm kostky
1,75 hrnku čínských hub (klidně žampiony a tak )
1 pražená Thai chile, rozdrcená (klidně vynechte, nebo dejte něco jiného pálivého )
1/3 hrnku rybí omáčky
3 ½ lžíce limetkové šťávy
1 ¾ hrnku kokosového mléka
1 ½ lžíce usekaného koriandru, kdo ho nenávidí dá petrželku
Co s tím:
V hrnci dejte vařit kuřecí vývar, Galangal, citronovou trávu a v ruce rozmačkané kafirové listy. Přiveďte k varu a snižte teplotu a lehce vařte 45 minut až 1 hodinu.
Sceďte vývar a vraťte se do hrnce a dejte znovu vařit.
Přidejte kuřecí maso, žampiony a pražené thajské chilli. Vařte až je kuře hotové, asi 4 minuty.
Vmíchejte rybí omáčkou, limetkovou šťávou a kokosové mléko.
Rozdělte do misek a ozdobte koriandrem.
Poznámka, v thajské restauraci kam chodíme podávají nescezenou, citronovou trávu, bobkový list a galangal si prostě vylovíme a odložíme.