1 mala Hokkaido dýně
2 jablka
kousek zázvoru (velikost vlašskeho ořechu)
1velka cibule
2pl oleje
na špičku nože cayenskeho pepře
250ml zeleninového vývaru
100ml jablkoveho mostu
100ml smetany
3pl nasekanych lískových ořechů
sůl
hrst zelené petrželky
Dýni zbavíme semen a nakrájíme spolu s jablky na malé kousky. Zázvor a cibuli očistíme, nakrájíme na drobno a osmahneme na oleji. Přidáme dýně, jablka krátce podusíme. Ochutíme cayenskym pepřem, dolijeme vývar a most. Přikryté pokličkou necháme asi tak 15 minut povařit. Pak ručním mixérem ušleháme do pyré, prohřejeme s přidáním smetany. Na pánvi orestujeme nasekané lískové ořechy. Polévku pak ozdobíme na talíři ořechy, nasekanou petrželkou a šlehačkou.
Jako přílohu můžete použít jako i já Baguette.