Krupnik

250 g rajcat,
1 cibule,
1 lzice na drobno nakrajene ocistene petrzele,
3 lzice na hrubo nakrajeneho celeru (muze se pouzit i nat),
5 lzic fazoli,
5 lzic krupek,
dve velke hrste susenych hub,
1 l vody,
1 mala mrkev,
1 lzice posekaneho kopru,
sul a mlety pepr podle chuti,
Oloupeme a nakrajime rajcata, nadrobno pokrajime cibuli, pridame petrzel, celer a pres noc namocene fazole a krupky. Houby namocime do teple vody na 10 - 15 minut, vyjmeme a posekame nadrobno.
Vse vlozime do hrnce s vodou a zvolna varime asi hodinu, nebo do zmeknuti. Potom pridame mrkev a kopr, ochutime a varime jeste dalsich 20 minut. Je-li polevka prilis husta, pridame trochu horke vody.
Podavame s pecivem.
1 cibule,
1 lzice na drobno nakrajene ocistene petrzele,
3 lzice na hrubo nakrajeneho celeru (muze se pouzit i nat),
5 lzic fazoli,
5 lzic krupek,
dve velke hrste susenych hub,
1 l vody,
1 mala mrkev,
1 lzice posekaneho kopru,
sul a mlety pepr podle chuti,
Oloupeme a nakrajime rajcata, nadrobno pokrajime cibuli, pridame petrzel, celer a pres noc namocene fazole a krupky. Houby namocime do teple vody na 10 - 15 minut, vyjmeme a posekame nadrobno.
Vse vlozime do hrnce s vodou a zvolna varime asi hodinu, nebo do zmeknuti. Potom pridame mrkev a kopr, ochutime a varime jeste dalsich 20 minut. Je-li polevka prilis husta, pridame trochu horke vody.
Podavame s pecivem.