Kreolská polévka Gumbo

Eintopf = jeden hrnec, takže sem patří všeliké guláše, i pomalý hrnec.

Kreolská polévka Gumbo

Příspěvekod Mánek » 09 úno 2011, 08:00

Jak jsem si dnes po ránu zapnul televizi, vykulil jsem svá modrá očka na polívku, kterou právě na obrazovce připravoval v Párty s kuchařem Petr Stupka. No není divu, do trochy polívky nacpat půl kuřete a dvě klobásy, to se hned tak nevidí!
HP

Ale už nechme promlouvat mistra samotného:


Suroviny:
1/2 kuřete
2 pikantní klobásy (tvrdší typ)
1 cibule
řapíkatý celer - 3 řapíky
1 bílá paprika
4 stroužky česneku
špetka tymiánu a suš. bazalky
špetka drc. červeného pepře
2 bobkové listy
2 - 3 lžíce hladké mouky
olej, sůl (bujon.kostka)
1 sáček uvařené rýže Parboiled
jarní cibulka a čerstvá bazalka na ozdobu

Příprava:
Na pánvičce s olejem opečeme naporcované kuře spolu s nakrájenou klobásou. Toto přendáme do jiného hrnce, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Na zbylém oleji z kuřete a klobásy orestujeme nakrájenou cibuli, papriku, řap. celer a česnek, přidáme tymián, suš. bazalku, červený pepř, bobkový list, promícháme a vložíme do hrnce s vývarem a masem.Mírně osolíme (můžeme přidat bujon. kostku). Uvedeme vše do varu, necháme vařit. Mezitím si na oleji připravíme z hladké mouky tmavou jíšku, kterou (prochladlou) vlijeme do hrnce s masem asi v polovině vaření a provaříme spolu s ostatními surovinami (cca 10 minut). Ke konci vaření vložíme rýži, dochutíme jarní cibulkou, čerstvou bazalkou, popř. dosolíme.
Délka vaření se zde odvíjí od velikosti kuřete.

Obrázek

Zdroj: http://www.zdravavarecka.cz/
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Zpět na Polévky, Eintopfy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

x