Menudo - mexická dršťková

1.5 kg dršťek
1.5 kg kukuřičných a suchých zrn (v originále hominy)
1.5kg vepřových nožiček, nakrájíme na čtvrtiny
1 velká cibule na kostičky
1 svazek zelené cibulky nakrájet na půl centimetrové kousky
1 svazek nasekané lístky koriandru
2 lžíce oregana
1 polévková lžíce černého pepře
1 lžíce chili
1 ks česneku
2 polévkové lžíce soli
Omyjte dršťky důkladně, odstraňte přebytečný tuk a nakrájejte na kousky jako sousto velké, na rozdíl od nudliček do české dršťkové. Kukuřici propláchněte vodou, nožičky dobře omyjte a vše vražte do velkého hrnce s vodou aby vše bylo ponořeno.
Přiveďte k varu a vařte zvolna, dokud se otevírá kukuřice a je uvařená, ne rozvařená.
Odstraňte tuk. Nejlepší je dát do chladničky, aby tuk ztuhl a odstranily se všechny mastnoty.
Podáváme s čerstvým koriandrem, nasekanou zelenou cibulkou, limetkami a čerstvým křupavým rohlíkem.
1.5 kg kukuřičných a suchých zrn (v originále hominy)
1.5kg vepřových nožiček, nakrájíme na čtvrtiny
1 velká cibule na kostičky
1 svazek zelené cibulky nakrájet na půl centimetrové kousky
1 svazek nasekané lístky koriandru
2 lžíce oregana
1 polévková lžíce černého pepře
1 lžíce chili
1 ks česneku
2 polévkové lžíce soli
Omyjte dršťky důkladně, odstraňte přebytečný tuk a nakrájejte na kousky jako sousto velké, na rozdíl od nudliček do české dršťkové. Kukuřici propláchněte vodou, nožičky dobře omyjte a vše vražte do velkého hrnce s vodou aby vše bylo ponořeno.
Přiveďte k varu a vařte zvolna, dokud se otevírá kukuřice a je uvařená, ne rozvařená.
Odstraňte tuk. Nejlepší je dát do chladničky, aby tuk ztuhl a odstranily se všechny mastnoty.
Podáváme s čerstvým koriandrem, nasekanou zelenou cibulkou, limetkami a čerstvým křupavým rohlíkem.