Stránka 1 z 1

Yayla çorbasi - Jogurtová polévka (Turecko)

PříspěvekNapsal: 24 říj 2014, 16:26
od drobek
Autorem receptu je wydra.

Suroviny na 1,5 l polévky
1 velký jogurt (zakysaná smetana)
1 - 2 PL hladká mouka
 1 ks vejce
sušená máta asi 1 - 2 PL
nebo čerstvá, jemně nasekaná
sůl
bulgur uvařený zvlášť
(mohou být i kroupy nebo nebo těstovinové drobky)
Postup receptu
Do vody zavařím napřed mouku (rozmíchám v trošce vody, vleju do celého objemu, povařím cca 10 min.
Rozmíchám v tom jogurt nebo zakysanou smetanu (už nevařím), osolím, přidám bulgur a hodně jemně posekanou mátu.
Sušená máta je aromatičtější, ale hodně promnutou jsem ještě přesila aby byla v polívce bez klacků.
Polívka je doslova delikátní, hodná 5*