Samovo dušené hovězí (Sam' s Beef stew)

Eintopf = jeden hrnec, takže sem patří všeliké guláše, i pomalý hrnec.

Samovo dušené hovězí (Sam' s Beef stew)

Příspěvekod drobek » 13 lis 2010, 23:19

2 lžíce oleje
90 dkg hovězího jako na guláš, nakrájeného na kostky jako na guláš
1/4 hrnku mouky
2 hrnky nasekané cibule
1/2 hrnku jemně nakrájeného řapíkatého celeru
2 lžíce usekaného česneku
4 hrnky silného vývaru
1 veliká brambora, oloupaná a nakrájená na kostky 2 cm
2 mrkve, očištěné a nakrájené taky na kostky 2 cm

V kastrolu rozehřejte olej. Hovězí osolte, opepřete a promíchejte s moukou. Maso opečte na tuku, 6 – 8 minut.
Přidejte cibuli, celer a česnek a míchejte až to zezlátne. Osolte a opepřete, přidejte trochu vývaru a dobře rozmíchejte a rozpusťte opečené ze stěn a dna hrnce.
Přidejte zbytek vývaru, brambory a mrkev. Přiveďte do varu a zvolna duste, až je to vše měkké, přímo trochu rozvařené. Vše se to musí rozpadat. Okořeňte podle chuti.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Polévky, Eintopfy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

x