2 lžíce oleje
90 dkg hovězího jako na guláš, nakrájeného na kostky jako na guláš
1/4 hrnku mouky
2 hrnky nasekané cibule
1/2 hrnku jemně nakrájeného řapíkatého celeru
2 lžíce usekaného česneku
4 hrnky silného vývaru
1 veliká brambora, oloupaná a nakrájená na kostky 2 cm
2 mrkve, očištěné a nakrájené taky na kostky 2 cm
V kastrolu rozehřejte olej. Hovězí osolte, opepřete a promíchejte s moukou. Maso opečte na tuku, 6 – 8 minut.
Přidejte cibuli, celer a česnek a míchejte až to zezlátne. Osolte a opepřete, přidejte trochu vývaru a dobře rozmíchejte a rozpusťte opečené ze stěn a dna hrnce.
Přidejte zbytek vývaru, brambory a mrkev. Přiveďte do varu a zvolna duste, až je to vše měkké, přímo trochu rozvařené. Vše se to musí rozpadat. Okořeňte podle chuti.