Mexická polévka z vepřového s fazolemi

1/4 kg libového mletého vepřového masa
1 menší cibule nadrobno nakrájená
1 stroužek česneku, rozdrcený
4 dl drůbežího vývaru i z kostky
4 dl jemně nakrájených tuhých rajčat
1 plechovka (4,5 dl) fazolí, vodu slijte a vylijte
1 lžička chilli koření
1 lžička římského kmínu
1/2 lžičky oregana
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky cayanského pepře
čerstvý koriandr (nať), nemáte-li dejte petrželku
Postup:
V kastrolu opečte do hněda vepřové, přitom ho rozšťouchejte měchačkou co máte na bramborovou kaši.
Vmíchejte cibuli a česnek, míchejte a opékejte až je cibule měkká, asi 3 minuty.
Přidejte vše ostatní, uveďte do varu a pak zvolna asi 10 minut vařte. Vepřové moc nepotřebuje.
Podávejte normálně v talíři či misce, ozdobené usekaným koriandrem (petrželkou), ten je v mexické kuchyni důležitý.
Jako variantu můžete dát do misky něco uvařené rýže, byť i studené, polévka ji ohřeje, navrch kopeček zakysané šlehačky a samozřejmě zas ten koriandr.
1 menší cibule nadrobno nakrájená
1 stroužek česneku, rozdrcený
4 dl drůbežího vývaru i z kostky
4 dl jemně nakrájených tuhých rajčat
1 plechovka (4,5 dl) fazolí, vodu slijte a vylijte
1 lžička chilli koření
1 lžička římského kmínu
1/2 lžičky oregana
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky cayanského pepře
čerstvý koriandr (nať), nemáte-li dejte petrželku
Postup:
V kastrolu opečte do hněda vepřové, přitom ho rozšťouchejte měchačkou co máte na bramborovou kaši.
Vmíchejte cibuli a česnek, míchejte a opékejte až je cibule měkká, asi 3 minuty.
Přidejte vše ostatní, uveďte do varu a pak zvolna asi 10 minut vařte. Vepřové moc nepotřebuje.
Podávejte normálně v talíři či misce, ozdobené usekaným koriandrem (petrželkou), ten je v mexické kuchyni důležitý.
Jako variantu můžete dát do misky něco uvařené rýže, byť i studené, polévka ji ohřeje, navrch kopeček zakysané šlehačky a samozřejmě zas ten koriandr.