Pulled pork (trhané vepřové) v troubě

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Pulled pork (trhané vepřové) v troubě

Příspěvekod drobek » 04 črc 2013, 10:29

Složení

1 šálek a 2 čajové lžičky kuchyňské soli
½ hrnku a 2 lžíce cukru
3 lžíce plus 2 lžičky tekutého kouře
1 vykostěné vepřové ramínko, asi 2 kg, rozříznuté naplocho na dva kusy
¼ hrnku hořčice
2 lžíce mletý černý pepř
2 lžíce uzené papriky
1 čajová lžička cayenského pepře

Návod:
1. Rozpusťte 1 hrnek soli, ½ hrnku cukru a 3 lžíce tekutého kouře ve 4 litrech studené vody v širokém kontejneru. Ponořte maso do slaného nálevu, přikryjte fólií a dejte do lednice na dvě hodiny odpočinout.

2. Zatímco se vepřové marinuje smíchejte hořčici a zbývající 2 čajové lžičky tekutého kouře v malé misce, dejte stranou. Smíchejte pepř, papriku, zbývající 2 lžíce cukru, 2 lžičky soli a cayenský pepř a dejte stranou. Nastavte rošt do nižší střední polohy a předehřejte troubu na 160°.

3. Vyjměte vepřové maso z nálevu a osušte papírovou utěrkou. Vetřete směs hořčice do každého kusu vepřového masa. Posypte celý povrch každého kusu volně směsí koření. Dejte vepřové maso na mřížku na plech vyložený folií. Přes vepřové dejte kus pečícího papíru, pak přikryjte hliníkovou fólií a utěsněte aby vlhkost neunikala. Pečte asi 3 hodiny.

4. Vyjměte vepřové maso z trouby, vyjměte a zahoďte fólii i pergamen. Pečlivě slijte kapalinu do odlučovače tuků, bude použita na omáčku.

5.Dejte vepřové zpět trouby a pečte nepřikryté do hněda, až vnitřní teplota je 90+°, asi 1 ½ hodiny. Přeneste vepřové maso na mísu, přikryjte volně fólií a nechte odpočinout 20 minut.

6. Dvěma vidličkami (nebo rukama ;) ) natrhejte vepřové maso na kousky a promíchejte
s barbecue omáčkou, třeba touhle:
Omáčka z Jižní Karoliny.
Složení
1 hrnek hořčice
½ hrnku bílého octa
¼ hrnku světle hnědého cukru
¼ hrnku Worcestershire omáčky
2 lžíce nějaké pálivé omáčky
1 lžička soli
1 lžička mletého černého pepře
Vypečená šťáva z masa z bodu 5.

Všechno to dobře promíchejte.

Tradičně se podává v housce s Cole slaw http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=84&t=324, nebo s okurkou, nebo s pečenými fazolemi http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=36&t=94, bez housky.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Pulled pork (trhané vepřové) v troubě

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 04 črc 2013, 10:48

Uzena paprika se da udelat v kulovem grilu s pridanim Hickory pilin v udici krabicce.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1105
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Pulled pork (trhané vepřové) v troubě

Příspěvekod drobek » 04 črc 2013, 12:10

Aha, já si jí vezu s Americka spolu s dalším kořením. Přeci to nevyhodím? :lol:
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Pulled pork (trhané vepřové) v troubě

Příspěvekod Mánek » 05 črc 2013, 10:49

Blbá otázka: Udí se celá paprika, nebo už namletá? :)
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Pulled pork (trhané vepřové) v troubě

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 05 črc 2013, 11:04

Cerstvou papriku zaudit a pak povarit na pastu.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1105
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Další

Zpět na Vepřové maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x