Vepřové medailónky s rajčátky
Napsal: 14 srp 2012, 13:08
Medailónky s filetu
8 medailónků z vepřového filetu
600g šalotky
2Pl cukru
400ml štávy z červených hroznů
200ml tmavého balsamikoveho octa
2 větvičky rozmarinu
4Pl olivového oleje
800g koktejlových rajčat
3Pl rozsekaného basilikum
sůl, pepř
4 silné krajíčky Ciabatta
Pokracováni zitra dnes musim GRILOVAT.
a ted dale
Schalotku oloupat, nakrájet na čtvtky. Cukr zkaramelizujte do světle hněda, přidejde štávu z červených hroznů a balsamikový ocet. 5 min. povařte, dodejte nakrájenou schalotku osolte, opepřete. Nechte na málem plameni pomalu dál ca. 15min vařit .
Medajlonky osušte. Umyjte rozmarýn otřepte do sucha a vhoďte na pánev s rozehřátým olejem. Vložte medajlonky a prudce osmažte z každé strany dle Vaší potřeby ca. 3-5 min. Hotové vyjměte zabalte do alufolie a uložte na teplé místo.
Omyjte rajčátka a v zbytkovém oleji z masa je opečte s přidáním soli, pepře a basalky. Vyjměte ještě teplé medajlonky, osolte je a servírujte s balsamikovými schalotkami, pečenými rajčátky.Ozdobte lístky basilika.
Příloha:
Ciabatta
8 medailónků z vepřového filetu
600g šalotky
2Pl cukru
400ml štávy z červených hroznů
200ml tmavého balsamikoveho octa
2 větvičky rozmarinu
4Pl olivového oleje
800g koktejlových rajčat
3Pl rozsekaného basilikum
sůl, pepř
4 silné krajíčky Ciabatta
Pokracováni zitra dnes musim GRILOVAT.
a ted dale
Schalotku oloupat, nakrájet na čtvtky. Cukr zkaramelizujte do světle hněda, přidejde štávu z červených hroznů a balsamikový ocet. 5 min. povařte, dodejte nakrájenou schalotku osolte, opepřete. Nechte na málem plameni pomalu dál ca. 15min vařit .
Medajlonky osušte. Umyjte rozmarýn otřepte do sucha a vhoďte na pánev s rozehřátým olejem. Vložte medajlonky a prudce osmažte z každé strany dle Vaší potřeby ca. 3-5 min. Hotové vyjměte zabalte do alufolie a uložte na teplé místo.
Omyjte rajčátka a v zbytkovém oleji z masa je opečte s přidáním soli, pepře a basalky. Vyjměte ještě teplé medajlonky, osolte je a servírujte s balsamikovými schalotkami, pečenými rajčátky.Ozdobte lístky basilika.
Příloha:
Ciabatta