Pulled pork - trhané vepřové v pomalém hrnci
Napsal: 20 srp 2012, 17:20
Ten překlad je hodně nepřesný, spíš nesmyslný, spíš bych tomu říkal trhané vepřové, v Americku je to oblíbená dobrota jako náplň do sendvičů, doma bych to dal do žemlí, housek, a podobně. Každopádně je to typické jídlo pro zahradní párty; nezapomeňte na spoustu ubrousků, hosté budou upatlaní. Samozřejmé je snad i to pivo na zapití.
Normálně je to jídlo pracné na přípravu, protože se dlouho, předlouho peče a vyžaduje pozornost. To bych si ani netroufal nabídnout protože mám rád jídla jednoduchá, v jednoduchosti je přece krása. Krom toho může člověk taky dělat něco jiného než stát u plotny. Proto to u mě pomalý hrnec vyhrál, co jenom trochu jde vařím v něm. Příprava trvá 10 minut, pak se to 8 hodin vaří. Nakonec dalších 10 minut a může se servírovat.
Ingredience:
1 - 1 ¼ kg vepřového ramínka bez kosti
1 lžíce hnědého cukru
1 lžíce košer krystalové soli
1 lžíce pepře
1 lžíce sladké papriky
To vše smíchejte a vmasírujte do masa.
Dál smíchejte:
2 hrnky jablečného octa (cider vinegar)
1 hrnek kečupu
2 lžíce worcesthire
1 lžička cayanského (červeného) pepře
1 lžíce hořčice
Postup
Naolejujte 1,5 – 2 litrový pomalý hrnec, nebo lépe prostě nastříkejte sprejem. Do něj dejte maso, zalijte tekutou směsí a vařte na „low“ 8 hodin. Potom maso vyndejte, vidličkami roztrhejte (proto pulled – tahané – trhané), dejte zpět do hrnce a promíchejte s majdou. Tradičně se servíruje tak, že na dolní polovinu housky dáte hromadu masa, na to cole slaw a navrch druhou polovinu housky.
Doporučená příloha: cole slaw.
Normálně je to jídlo pracné na přípravu, protože se dlouho, předlouho peče a vyžaduje pozornost. To bych si ani netroufal nabídnout protože mám rád jídla jednoduchá, v jednoduchosti je přece krása. Krom toho může člověk taky dělat něco jiného než stát u plotny. Proto to u mě pomalý hrnec vyhrál, co jenom trochu jde vařím v něm. Příprava trvá 10 minut, pak se to 8 hodin vaří. Nakonec dalších 10 minut a může se servírovat.
Ingredience:
1 - 1 ¼ kg vepřového ramínka bez kosti
1 lžíce hnědého cukru
1 lžíce košer krystalové soli
1 lžíce pepře
1 lžíce sladké papriky
To vše smíchejte a vmasírujte do masa.
Dál smíchejte:
2 hrnky jablečného octa (cider vinegar)
1 hrnek kečupu
2 lžíce worcesthire
1 lžička cayanského (červeného) pepře
1 lžíce hořčice
Postup
Naolejujte 1,5 – 2 litrový pomalý hrnec, nebo lépe prostě nastříkejte sprejem. Do něj dejte maso, zalijte tekutou směsí a vařte na „low“ 8 hodin. Potom maso vyndejte, vidličkami roztrhejte (proto pulled – tahané – trhané), dejte zpět do hrnce a promíchejte s majdou. Tradičně se servíruje tak, že na dolní polovinu housky dáte hromadu masa, na to cole slaw a navrch druhou polovinu housky.
Doporučená příloha: cole slaw.